Lépni készül a főváros a türelmi zónák ügyében

Vágólapra másolva!
A főváros hamarosan újra napirendre veszi a prostitúció ügyét, mivel az Alkotmánybíróság legutóbbi állásfoglalása szerint a kérdés a Fővárosi Közgyűlés hatáskörébe tartozik - írja a Népszabadság. Eddig, hiába az ezt előíró törvény, nem jelöltek ki türelmi zónákat. A lap szerint egy piros lámpás negyed kialakításának a kérdéseivel is foglalkoznak majd.
Vágólapra másolva!

Újra felállhat a prostitúció szabályozásával foglalkozó szakbizottság a fővárosi városházán, és ismét egyeztetések indulhatnak a kerületekkel a türelmi zóna kijelöléséről - írja a Népszabadság. A lap információi szerint a főváros egy esetleges vigalmi negyed kialakításának kérdéseivel is foglalkozna, tisztáznák azt is, hogy a piros lámpás negyed kialakításához miként tudna megfelelő ingatlanokat kijelölni az önkormányzat. Kisajátítási eljárást ugyanis nem indíthatnak, mivel a prostitúció nem közcél.

Budapest évek óta mulasztásos törvénysértést követ el, mert nem jelölt ki türelmi zónát. Az Alkotmánybíróság áprilisi állásfoglalása szerint a kérdésben a kerületeknek nincs tennivalója, mivel a zóna meghatározása kizárólag a Fővárosi Közgyűlés hatáskörébe tartozik. A lap szerint az újrainduló egyeztetések során a újra felveti a városháza a prostitúciót tiltó New York-i egyezmény felmondásának lehetőségét, és szeretnék az 1999-es maffiaellenes törvényt is módosíttatni, mivel e törvény alapján nem rendezhető a kérdés - írja a Népszabadság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről