Kihallgatta Princz Gábort a rendőrség<br/>

Vágólapra másolva!
Az Országos Rendőrfőkapitányságon szerdán először hallgatták ki Princz Gábort, a Postabank és Takarékpénztár Rt. volt vezérigazgatóját. Princzet a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal feljelentése alapján "gazdasági társaság vezetőjeként elkövetett visszaélés" bűntettével gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

A Postabank vagyonvesztésének ügyében eddig négy feljentés érkezett, részben Princz Gábor vagy Princz Gábor és társai, részben pedig ismeretlen tettes ellen.
Princz, aki tíz éven át volt a Postabank első számú vezetője, tavaly augusztusban menesztették. Azóta Bécsben tartózkodott, hosszas vita folyt arról, hogy kihallgatható-e az osztrák fővárosban. Ezért is meglepő, hogy a volt bankvezért Budapesten hallgatták ki. Nehéz-Posony István, Princz Gábor ügyvédjétől az [origo]-nak azt mondta: védence már korábban Budapesten tartózkodott, így kaphatta meg az idézést, amelynek szerdán eleget tett. A Postabank ügyében egyébként az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága nyomoz - mondta az [origo]-nak Rózsa András, az ORFK sajtószóvivője.Princz Gabor
A kihallgatáson Princz tagadta a vádat, amely Nehéz-Posony szerint egyébként is csekély súlyú.
A Büntetőtörvénykönyv 298/A paragrafusa szerint "A gazdasági társaság vezető tisztségviselője illetőleg az az üzletvezetésre jogosult tagja, aki a társaság tagjait a társaság vagyonát illetően megtéveszti, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."
A Postabank, amely éveken át előkelő helyen szerepelt a magyar bankok rangsorában, de néhány év alatt elvesztette teljes tőkéjét. A bank tavaly óta ismét többségi állami tulajdonban van, miután a kormány 158 milliárd forinttal konszolidálta a pénzintézetet.

Ajánló:

Az Élet és Irodalom négyrészes Postabank-sorozata

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!