A mentelmi bizottság javasolja Székely és ellenzi Rapcsák mentelmi jogának felfüggesztését<br/>

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága egyhangú szavazással azt javasolja a parlamentnek, hogy függessze fel Székely Zoltán független képviselő mentelmi jogát. Isépy Tamás (Fidesz) a bizottság elnöke elmondta: a testület korábbi gyakorlatának megfelelően közvádas ügyekben a mentelmi jog felfüggesztését javasolja.
Vágólapra másolva!

Székely Zoltán mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész kezdeményezte. A honatya tájékoztatása szerint az emődi polgármester alaptalanul vádolja őt vesztegetéssel. - Emőd polgármestere ellen korábban már eljárást kezdeményeztem Pepó Pál akkori környezetvédelmi miniszternél, és azt javasoltam, hogy ne folyósítsák a 450 millió forintot a csatornaberuházásra, amíg nem látják, mire költik a pénzt - mondta Székely Zoltán. Hozzátette: a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentésében szerepel ez az ügy is okirat-hamisítás, csalás, gazdasági és környezetvédelmi bűncselekmény alapos gyanúja miatt.

A politikus elmondta azt is, hogy összesen három ügyben tett ismeretlen tettesek ellen feljelentést a Legfőbb Ügyészségen. - Szigethalom, Szigetszentmiklós és Emőd csatorna-beruházásainak dokumentumait ismételten áttekintve gazdasági bűncselekmény, csalás és közokirat-hamisítás alapos gyanúja miatt tettem meg feljelentéseimet - mondta Székely Zoltán. Kijelentette: nem kérte mentelmi jogának felfüggesztését, a bizottság és a parlament bölcsességére bízza, hogy milyen lépést tesz ügyében. Hozzáfűzte: minden törvényes eszközt igénybe vesz arra, hogy az ártatlanságát bebizonyítsa, illetve azt, hogy akik őt vádolják, azok nem feddhetetlenek.

Isépy Tamás tájékoztatása szerint a bizottság egyhangú szavazással nem javasolja az Országgyűlésnek Rapcsák András (Fidesz) mentelmi jogának felfüggesztését, mert a képviselő nem lépte át a véleménynyilvánítás szabadságának alkotmányos korlátait. Rapcsák András ellen Mónus Áron könyvkiadó tett feljelentést, mert szerinte Rapcsák állítása a Magyar Demokrata című lapban - miszerint Mónus Áron lakóhelyén repülőgép-leszállópálya létesítését kezdeményezte - minden valós alapot nélkülöz.

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!