Új bizonyítékok Székely ellen<br/>

Vágólapra másolva!
Az ügyészség ma kezdeményezi Székely Zoltán volt kisgazda országgyűlési képviselő előzetes letartóztatását és még ma döntenek arról, hogy elrendelik-e 30 napos vizsgálati fogságát. Lapunk úgy tudja, hogy a képviselőnél és két szakértőnél tartott szerdai házkutatásoknál lefoglalt dokumentumok és feljegyzések tartalma nem csupán az ügyészség alapos gyanúját igazolják, hanem eddig feltáratlan bűncselekményre utaló bizonyítékokat is tartalmaznak.
Vágólapra másolva!

Székely letartóztatott szakértőit zsarolással vádolják
Üzlettársa és szakértője is volt Székely Zoltánnak az a Kézsmárki Ferenc, akit tegnap vett őrizetbe az ügyészségi nyomozó hivatal. A férfi szakértői megbízásokat hajtott végre például az emődi csatornázás ügyében, ami miatt eljárás folyik Székely Zoltán ellen.

***

Az ügyészség ma kezdeményezi Székely Zoltán volt kisgazda országgyűlési képviselő előzetes letartóztatását. A Budai Központi Kerületi Bíróságra ma érkezik meg az Fővárosi Főügyészség erről szóló javaslata. Értesüléseink szerint kora délután már dönthetnek arról, elrendelik-e a szerdán őrizetbe vett független képviselő 30 napos vizsgálati fogságát.

A Fővárosi Ügyészség Nyomozó Hivatala szerdán reggel tartott házkutatást a vesztegetéssel és zsarolással gyanúsított Székely Zoltán, valamint a Környezetvédelmi Alap Célelőirányzata ügyeit vizsgáló albizottság három szakértőjének lakásán. Az ügyészség szerint fontos, az ügyben bizonyítékként értékelhető dokumentumokra, illetve feljegyzésekre bukkantak. A kisgazdapártból korábbi ügye miatt kizárt Székelyt és a két szakértőt a nyomozóhivatal Belgrád rakparti székházában hallgatták ki.

Székelyt jelenleg a büntetés-végrehajtás Gyorskocsi utcai épületében tartják fogva. Futó Barnabás ügyvéd lapunknak elmondta: védencét csütörtökön már nem hallgatták ki. Székelyt azzal gyanúsítják, hogy egy 450 millió forint összértékű csatornázási beruházás 30 százalékát kérte Emőd polgármesterétől, Lehóczki Istvántól, továbbá azt is kérte, hogy vonjanak be egy általa megnevezett céget az üzletbe, különben meghiúsítja a beruházást. Emiatt az ügyészség hivatalos személy által, fontosabb ügyben, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettével gyanúsítja. Ha a bíróság megalapozottnak találja a vádat, a képviselő 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel
büntethető.

A másik ügyben is nyomoznak még. A Fővárosi Főügyészség Nyomozó Hivatala és az ORFK munkatársai október 12-én délután a Gellért Szálló parkolójában érték tetten a képviselőt, amikor 20 millió forintot (Székely megfogalmazása szerint 20 "dokumentumot") vett át Balla Dánieltől. Az ügy előzménye, hogy Balla Dániel egy majdnem egymilliárdos csatornázási beruházásban érdekelt. Székely közölte vele: ha nem engedi át a beruházás ötven százalékát egy általa megjelölt alvállalkozónak vagy nem ad harmincmillió forintot, ellehetetleníti vállalkozását. Később az összeget lealkudták 20 millióra, és megbeszélték a találkozót is, de időközben Balla a rendőrségtől kért segítséget.

Lapunk úgy értesült, hogy a szerdai házkutatásoknál lefoglalt dokumentumok és feljegyzések tartalma nem csupán az ügyészség alapos gyanúját igazolják, hanem eddig feltáratlan bűncselekményre utaló bizonyítékokat is tartalmaznak. Arról, hogy ennek kapcsán indult-e már nyomozás, illetve hogy a terhelő adatok kire vonatkoznak, nem sikerült információt szereznünk.

(Népszava)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!