A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Szigorúbb feltételek várhatják a repülni vágyókat

Vágólapra másolva!
Az elmúlt négy nap alatt három halálos áldozatot követelő repülős tragédia történt az országban. A balesetek miatt keményebb szabályok bevezetésén gondolkodik a Polgári Légiközlekedési Hatóság.
Vágólapra másolva!

A hétfői kisrepülő-, illetve a szombati siklóernyős-baleset kapcsán felmerült, hogy szigorítani fogják a repüléshez szükséges feltételeket. Magyarországon, a környező országokhoz viszonyítva, így is a legszigorúbbak a feltélelek, de ha szükséges, akkor tovább módosítanak rajta - tudta meg az [origo] Bajkó Erikától, a Polgári Légiközlekedési Hatóság szóvivőjétől. Ezek a követelmények azonban könnyedén betarthatóak, és mindannyiunk, illetve a pilóta életének védelmezésére vannak - tette hozzá Bajkó Erika.

A szabályok közé tartozik az elméleti és gyakorlati kiképzés, a megfelelő eszkösz megléte, valamint még sok más feltétel között a starthely kijelölése, hiszen nem mindegy, hogy honnan indul a repülés. Ezek a felételek, bár eléggé összetettek, mégis szükségesek, hogy elkerülhetőek legyenek a hasonló balesetek. A szigorítással pedig csak még nagyobb biztonságra törekedne a hatóság. Idén a hatodik halálos kimenetelű baleset volt a szombati szombathelyi tragédia, ahol egy tandemrepülés közben vesztette életét egy férfi.

A Polgári Légiközlekedési Hatóság első lépésként áttekinti a kiképzési tematikát, és ha úgy ítéli meg, akkor javítnai fogja azt. Ez azonban nem jelent jogszabályi változást, csupán a repülési feltételek átalakítását - mondta a szóvivő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!