Közel 2 milliárdba kerültek a terrorellenes intézkedések

Vágólapra másolva!
Közel 2 milliárd forintba kerültek a terrorizmus elleni védekezés kapcsán elrendelt intézkedések, amelyet a kormány a központi tartalékból finanszírozott - jelentette ki Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a nemzetbiztonsági kabinet ülését követően. A márciusi madridi terrorcselekmény után hozott biztonsági intézkedések egy részét várhatóan visszavonja a kormány.
Vágólapra másolva!

A kormány arra kérte a nemzetbiztonsági kabinetet, hogy tekintsék át, hogyan valósultak meg az elrendelt intézkedések. A nemzetbiztonságért felelős szolgálatoknak és a szervezeteknek két-három héten belül helyzetértékelést kell adniuk a kormánynak.

Arra a kérdésre, hogy a nemzetbiztonsági kabinet hogyan ítéli meg Magyarország terrorfenyegetettségét, Juhász Ferenc elmondta: a szerdai ülésen úgy látták, hogy vannak olyan intézkedések, amelyekben enyhítésre kerülhet sor. Ismertetése szerint a március 11-ei madridi terrorcselekmény után a kormány felhatalmazásával számos lépésről döntött a nemzetbiztonsági kabinet. Mint mondta, "számos, az emberek számára látható és láthatatlan" lépést tettek. Ezek közé sorolta, hogy az aluljárókban, a bevásárlóközpontokban növelték a rendőri jelenlétet, illetve a titkosszolgálati eszközök alkalmazását, valamint megszigorították a határrendészetet is.

Juhász Ferenc az MTI kérdésére arról is szólt, hogy a szerdai ülésen nem foglalkoztak a tervezett hungarista demonstráció körül kialakult helyzettel. Úgy fogalmazott, hogy "nem jelenik meg nemzetbiztonsági kérdésként ez az ügy, hanem sokkal inkább politikai, erkölcsi, jogi problémaként jelenik meg, amit kezelnek az illetékesek".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!