A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Nem lesz törvény a hungaristák gyűlése ellen

Vágólapra másolva!
Nem születik olyan törvénymódosítás október 15-ig, amellyel megakadályozható a nyilas hatalomátvétel 60. évfordulójára tervezett hungarista demonstráció. Erről a parlamenti pártok képviselői állapodtak meg csütörtöki találkozójukon. A képviselők szerint alkotmányos akadálya van egy ilyen módosításnak.
Vágólapra másolva!

A négy parlamenti frakció csütörtöki találkozóján megállapodott arról, hogy október 15., a tervezett hungarista demonstráció napjáig nem születik olyan törvénymódosítás, amellyel a rendezvényt meg lehetne akadályozni - közölték a képviselőcsoportok politikusai újságírókkal a megbeszélés után Budapesten.

A négy frakció "egyetért abban, hogy 2005. október 15-ig, a tervezett nyilas demonstráció napjáig alkotmányosan már nem születhet olyan törvény, amellyel ez megakadályozható" - közölte Juhász Gábor, a találkozót kezdeményező MSZP képviselője. "Mi nem zárkóztunk el az elől, hogy a jövőre nézve, a hasonló neonáci megmozdulásoknak, neonáci csoportosulásoknak a visszaszorítása, az ellenük való hatékonyabb jogi fellépés eszközeiben elgondolkozzunk" - mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

A magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport október 15-én, a 1944-es nyilas hatalomátvétel évfordulóján tart demonstrációt a Terror Háza múzeum előtt. A csoport már júniusban jelezte a rendőrségnek szándékát. Bácsfi Diána, a csoport vezetője, aki ellen tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt vádat emelt az ügyészség korábban azt mondta: "A hungarista mozgalom évtizedek óta vár erre a napra". Az évfordulón az SZDSZ Új Generáció nevű ifjúsági szervezete antifasiszta gyűlést szervez a múzeum épülete elé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!