Útfelújításra költenék a Globex-pénzt a soproniak

Vágólapra másolva!
A soproniak szerint az utak felújítása, elkerülő utak építése lenne a legfontosabb feladat az önkormányzat számára. Ez derült ki a helyi MSZP-szervezet felhívására érkezett levelekből, melyben azt írták le a soproniak, mire költenék a Globex-perben kapott 900 millió forintot. Volt, aki minden nap idegenvezetést indítana a városban, más műjégpályát vagy játszóteret építene.
Vágólapra másolva!

Közel 300 javaslat érkezett az MSZP soproni szervezetének felhívására, melyben azt tudakolták a lakosoktól, mire fordítanák azt a 900 millió forintot, amelyet a Globex-perben kapott az önkormányzat. Az MSZP sajtóközleménye szerint összesen két olyan hangüzenetet kaptak, amelyik nem volt "mértéktartó javaslat".

A legtöbb javaslat arra vonatkozott, hogy útfelújításra, a járdák rendbetételére, elkerülő utak, parkolóházak építésére kellene fordítani a pénzt. Volt, aki szerint a helyi lakosoknak ingyen parkolóbérletet kellene adni. Az utak állapotát még egy osztrák férfi is kifogásolta. Néhányan írták azt is, hogy nagyobb gondot kellene fordítani a zöldterületek rendbetételére, illetve hogy fákat kellene ültetni a pénzből.

Érkezett néhány egyedi ötlet is az MSZP-sekhez. Egy kultúrakedvelő soproni például azt írta, hogy fesztiválokat kellene rendezni Sopronban a pénzből, illetve konferencia-szervező irodát kellene létrehozni. Javasolta azt is, hogy turistaszezonban minden nap délelőtt 10 órakor indítsanak idegenvezetést a városban.

Egy másik helyi lakos felvetette, hogy a tanárok is kapjanak annyi ruhapénzt, mint az önkormányzat köztisztviselői. Egy fiatal anyuka a játszóterek korszerűsítését szorgalmazta levelében. Érkezett javaslat műjégpálya építésére, illetve a sípálya felújítására is. Egy soproni kollégista a helyi speciális szakiskolának adná a pénzt, mert szerinte az értelmi fogyatékosokat oktató iskola igencsak fejlesztésre szorul.

Az MSZP azt ígérte: a javaslatokat eljuttatja a polgármesternek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről