Kulcsár nem kérheti a tárgyalás mellőzését

Vágólapra másolva!
A brókerbotrány fő gyanúsítottja, Kulcsár Attila nincs abban a helyzetben, hogy tárgyalás nélkül vonják felelősségre - közölte a Népszabadsággal a bróker védője. Kulcsár kihallgatása hamarosan folytatódik, korábbi vallomásának részleteit tisztázzák majd.
Vágólapra másolva!

Az ügy jelen állása szerint Kulcsár Attila nincs abban a helyzetben, hogy "lemondhasson" a tárgyalásról - közölte a Népszabadsággal Zámbó Gyula, a húszmilliárdos sikkasztással gyanúsított bróker védője a Magyar Nemzet keddi számában közölt információra reagálva.

A lap valószínűsítette, hogy ha az ügyészség indítványozza, és Kulcsár elfogadja a felkínált lehetőséget, egy ritkán alkalmazott eljárás keretében, tárgyalás mellőzésével vonják felelősségre a brókert. Ekkor nemcsak gyorsabb az eljárás, hanem lényegesen kisebb büntetéssel is fenyegeti a vádlottat. Ezt a lehetőséget azonban a törvény csak azok számára biztosítja, akiknek a bűntettét a törvény legfeljebb kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

Az ügyvéd elmondta: hamarosan folytatódik Kulcsár kihallgatása, korábbi vallomásának egyes részleteit tisztázzák majd az ügyészek. Szembesítik majd a hamarosan elkészülő igazságügyi könyv- és tőkepiaci szakértői jelentésekben foglaltakkal is. Az ügyészség a kihallgatások során azzal a kérdéssel is foglalkozott, hogy hová tűntek a milliárdok, Kulcsár azonban csak a pénzmozgások egy részét tudta felidézni - mondta a Népszabadságnak Zámbó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről