Plakátokkal szégyenítenék meg a bundákat

Vágólapra másolva!
A Szőrmeellenes Világszövetség újabb plakátpályázatot írt ki, amelyben a szőrmeviselés miatt szeretnének bűntudatot kelteni, és a prémes állatok szenvedéseire szeretnék felhívni a figyelmet. Az idei nagydíjat egy véres címkéjű szőrmeprémet ábrázoló plakát nyerte el.
Vágólapra másolva!

"Hozzunk szégyent a bundára!" címmel nemzetközi plakátpályázatot hirdetett a Szőrmeellenes Világszövetség (Fur Free Alliance) a diákok részére. A pályázat célja a felhívása szerint a "18-30 év közötti, a divatot majmoló, relatív magas jövedelemmel rendelkező trendi nők" figyelmének felhívása a szőrmeipar kegyetlenségére, hogy ne ilyen luxuscikkekre költsék pénzüket. A szervezők szeretnék elérni, hogy a szőrmét viselők bűnösnek érezzék és szégyelljék magukat, és az őket körülvevők fejezzék ki nemtetszésüket.

Az idei nyertes pályázaton egy szőrmegallér, azon pedig egy félig véres címke látható a következő felirattal: "100% csapdázott és lenyúzott rókaprém". Az európai szekció nagydíját egy magyar pályamű nyerte el. Kasza Julianna plakátján egy rajzolt prémes állat és egy befűzött tű látható, az állat szeme helyére pedig egy gombot illesztett.

A szervezők arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy manapság több állat bundájából készítenek szőrme-kiegészítőket, mint egész szőrmebundát. A tervezők, kiskereskedők, kisebb üzletek és viszonteladók több szőrme-kiegészítővel ellátott ruhát árusítanak, mint valaha. A vásárlók általában azt gondolják, hogy ezek a kiegészítők "maradékszőrméből" készülnek, miközben a prémes állatok többségét azért tenyésztik, ölik le és nyúzzák meg, hogy ilyen ruha-kiegészítőket gyártsanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről