Vágólapra másolva!
Jövőre megszűnhet a tiszalöki Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. Annyira kevés ugyanis a diák, hogy a fenntartó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat már idén sem engedélyezte új osztály indítását. A városi önkormányzat ugyanakkor átvenné a fenntartói feladatokat, ha sikerülne a fenntartási költségeket a felére lefaragni - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Az egyre kevesebb tanuló miatt várhatóan megszűnik Tiszalök egyetlen középiskolája, a Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. A bezárásról a fenntartó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés hozott határozatot - írja a Népszabadság.

A lapnak nyilatkozó Kiss Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke szerint annyira kevés a tanuló, hogy már idén sem engedélyezték új osztály indítását. Az intézményt egy éven belül zárják be, a 107 maradék tanulót a környékbeli középiskolákban helyezik el.

Kovács Gábor, a 6200 lakosú város polgármestere azonban azt közölte, hogy az önkormányzat vezetése nem nyugszik bele az intézmény megszűnésébe. Terveik szerint saját fenntartásban működtetik tovább a gimnáziumot, ehhez azonban az kell, hogy az iskola jelenleg 118 millió forintos évi költségvetését 60-70 millióra csökkentsék, mert csak ennyit képes erre a célra fordítani az önkormányzat. A kérdésről szerdán rendkívüli képviselő-testületi ülésen tárgyalnak - írja a Népszabadság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!