Újból rálőttek a volt rendőrkapitány házára

Vágólapra másolva!
Ismeretlenek két lövést adtak le a volt soproni rendőrkapitány házára kedden hajnalban. Ez a harmadik ilyen támadás a rendőr alezredes ingatlana ellen. Első alkalommal a szomszéd ablakát, másodszor a postaládát, legutóbb pedig a kaput találták el. Az alezredes sem korábban, sem most nem kért védelmet.
Vágólapra másolva!

Újból rálőttek a volt soproni rendőrkapitány, Tellesz Endre rendőr alezredes családi házára Sopronban, kedd hajnalban - mondta el Kocsis Tünde rendőr alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A nyomozás adatai és a fegyverszakértő véleménye szerint a két lövést mozgó járműből, egy kis kaliberű, ma már nem gyártott, Zbrojowka típusú fegyverből adták le az alezredes, jelenlegi csornai rendőrkapitány házának vaskapujára.

A rendőrök az eddigi vizsgálat szerint úgy ítélik meg, hogy sem most, sem a korábbi két alkalommal - egyszer Tellesz Endre postaládájába, illetve szomszédja ablakán lőttek be -, a lövések nem a rendőr személye ellen irányultak, hanem valakik hangulatkeltés céljából követték el azokat - hangsúlyozta a sajtóreferens.

November 19-én, amikor a soproni ház ablakán lőttek be éjszaka ismeretlenek, a rendőrség tájékoztatása szerint "a lövedék röppályája lapján a szakértőK biztosak abban, hogy emberéletben nem akartak kárt tenni".

A rendőrség birtokában lévő adatok szerint ezek a lövések nem arra irányulnak, hogy bárkit veszélyeztessenek, valójában nem tudjuk, hogy miért lövöldöznek, miért követik el ismeretlenek ezt a bűncselekményt - nyilatkozta kedden a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány.

A megyei rendőr-főkapitányság lőfegyverrel való visszaélés és kisebb kárt okozó rongálás miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. Tellesz Endre sem korábban, sem most nem kért védelmet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!