A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Védelmet kapnak a Bács-Kiskun megyei ügyészek

Vágólapra másolva!
Védelmet kapnak azok az ügyészek, akik a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen, a múlt nyáron felderített fegyvercsempészet miatt indult büntetőügyben dolgoznak. A hatóságok szerint ugyanis az ügyben részt vevő nyomozók, illetőleg ügyészek veszélyben vannak. 
Vágólapra másolva!

Védelmet kapnak azok az ügyészek, akik a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen, a múlt nyáron felderített fegyvercsempészet bűncselekménye miatt indult büntetőügyben dolgoznak - mondta hétfőn a megyei főügyész-helyettes. Szabó Ferenc ismertette: "A nyomozás során merültek fel arra nézve adatok, hogy az ügyben részt vevő nyomozók, illetőleg ügyészek tekintetében egyfajta fenyegetettségi helyzet állt elő." A főügyészhelyettes hozzátette, hogy "olyan súlyúak és annyira komolyan veendőknek tűntek ezek az információk, hogy indokoltnak tartotta az ügyészi vezetés elrendelni az ügyben szereplő ügyészeknek a személyi védelmét".

Polt Péter legfőbb ügyész és Belovics Ervin legfőbb ügyészhelyettes hétfőn Kecskeméten járt a megyei főügyészségen. A látogatás után a Legfőbb Ügyészség kabinetirodája közleményt adott ki, mely szerint Polt Péter "a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vezetői és ügyészei előtt hangsúlyozta, hogy jogállamban megengedhetetlen ügyészek fenyegetése és megfélemlítésükre való törekvés. A hatóságok mindent meg fognak tenni az ügyészek személyes biztonsága, valamint az ügy felderítése és az elkövetők felelősségre vonása érdekében."

Szabó Ferenc az ügyészeknek biztosított személyi védelemmel kapcsolatban elmondta, hogy ilyen még a megyében nem volt, ez teljesen új dolog, "és az, hogy ez miben áll, azt szintén nem szeretném a nyilvánossággal közölni" - tette hozzá, Az ügy szálai azért kötődnek Kecskeméthez, mert 2004. augusztus 4-én, a város határában lévő bevásárlóközpont melletti benzinkútnál, egy jól megszervezett és kivitelezett akcióban a rendőrök egy fegyverszállítmányt fogtak el. Az akcióban három férfit őrizetbe vettek. Később a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a fegyvercsempészettel gyanúsítható három férfit, és azóta további gyanúsítottak is rács mögé kerültek. Az MTI információi szerint a csempészek a fegyvereket fővárosi bűnözői csoport megrendelésére szállították.

A nyomozást az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda végzi, felügyeletét pedig a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség látja el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!