A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Együttműködik a pénzügyőrség az adóhatósággal

Vágólapra másolva!
A pénzügyőrök is szankcionálhatják január óta mindazon kereskedőket, akik számla nélkül adják portékájukat, mivel jogosítványuk más, korábban kizárólag az adóellenőrök hatáskörébe tartozó tevékenységre is kiterjed - hangzott el sajtótájékoztatón Miskolcon, szerdán.
Vágólapra másolva!

Az adózás rendjéről szóló törvény január 1-jén hatályba lépett rendelkezései alapján a vám- és pénzügyőrség ellenőrzési jogosultsága kiterjed az eddig csak az APEH hatáskörébe tartozó, adóval és költségvetési támogatással összefüggő adókötelezettségek ellenőrzésére is - mutatott rá Bánhegyesi Sándor, az APEH Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának vezetője.

Rozsnyai Géza, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának vezetője emlékeztetett arra, hogy a két szervezet együttműködési megállapodást kötött az új feladatok megoldására.

A vámhatóság jogosítványai bővülése után Észak-Magyarországon több száz próbavásárlást, közúti áru- és fuvareszköz-vizsgálatot, árueredet-ellenőrzést és egyéb, jövedéki ellenőrzéssel egybekötött árueredet-vizsgálatot végzett el.

Rozsnyai Géza és Bánhegyesi Sándor közölte: többtucatnyi üzletet zárattak be rövidebb-hosszabb ideig nyugta- és számlaadási kötelezettség elmulasztása miatt. A két szervezet vezetője emlékeztetett arra, hogy a vámosok az általános forgalmi adó, környezetvédelmi termékdíj, illetve a fogyasztási adó kötelezettségek utólagos ellenőrzését is ellátják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!