Annus Adrián belépett az MSZP-be

Vágólapra másolva!
A doppingvétség miatt olimpiai címétől megfosztott Annus Adrián belépett az MSZP-be. Az indoklása szerint lakóhelyén, a Vas megyei Jákon élő emberek kérték meg, hogy lépjen be a helyi szervezetbe, és ő pedig azért lépett be, hogy segítsen nekik. A visszavonult kalapácsvető korábban is szocialista közelinek számított: az önkormányzati választáson az MSZP-s polgármesterjelölt mellett kampányolt.
Vágólapra másolva!

Belépett az MSZP-be az athéni olimpián doppingbotrányba keveredett Annus Adrián, akit a jáki emberek kérték meg, hogy csatlakozzon a helyi alapszervezethez. "Azért lépett be, hogy segítsen azokon az embereken, akik mellette álltak a meghurcolása idején" - magyarázta Annus Adrián szóvivője, Pál T. Gábor, aki hozzátette, hogy a volt sportoló egyelőre csak a hamarosan kezdődő perére koncentrál, amelyet az elvett olimpiai aranyérme miatt indított. A szóvivő szerint nincs semmi meglepő, hogy Annus belépett a pártba, mivel sohasem tagadta baloldali érzéseit. A sportoló 2002-ben az önkormányzati választási kampányban is szerepelt, az MSZP-s jelölt mellett lépett fel. A polgármesterré választott Ipkovich György cserébe a doppingbotrány után is kiállt Annus mellett. A szóvivő cáfolta a Magyar Nemzet információját, mely szerint Annus szocialista alapszervezetet alapított volna.

A kalapácsvető tavaly olimpiai aranyérmet nyert, de címétől utólag megfosztották, mivel megszegte a doppingszabályzatot. Annust ugyanis újra akarták ellenőrizni, miután klubtársát, a diszkoszvető Fazekas Róbertet (aki szintén az első helyen végzett) doppingvétségén kapták. Ő azonban ennek nem tett eleget, hanem Fazekassal együtt autóval elhagyták Görögországot. A doppingellenőrök még a lakásán is felkeresték Annust, aki ennek ellenére nem tett eleget a kérésüknek, és inkább hagyta veszni az olimpiai aranyat, mintsem hogy vizeletmintát adjon. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) vezetője, Dick Pound vizelethamisítással vádolta a két sportolót, vagyis hogy egy kis készülék segítségével másvalaki tiszta vizeletét csorgatták a gyűjtőedénybe.

Annus közleményben cáfolta akkor a vádakat: "a lapokban megjelentekkel ellentétben az athéni olimpián megvizsgált mindkét vizelet tőlem származik. Az, hogy ezt a fals indokok alapján keletkezett, orvosilag megcáfolható információt újra és újra felfrissítik, egyértelművé teszi számomra, hogy valakik igyekeznek eltántorítani tervemtől, hogy bíróságon vegyek elégtételt és szerezzem meg újra az aranyérmet".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről