Fekete özvegyeket találtak Budán

Vágólapra másolva!
Több életveszélyes mérgű pókot találtak egy budapesti lakóházban. A Magyarországon ritka fekete özvegyeket szakértő fogta be, illetve elpusztították.
Vágólapra másolva!

Életveszélyes, mérges pókot talált a lakásában szombaton egy budapesti férfi. A XII. kerületi ház egyik lakásában, a radiátor alatt talált pókot a kihívott szakértő "európai fekete özvegyként" azonosította.

A hüllőszakértő és vadállat-befogó az éjszaka folyamán további négy pókot talált a lakásban, kettőt a szomszédnál és egyet a lépcsőházban. A lakásban mindent befújtak rovarölő spray-vel. Vasárnap a szakértő újabb, ezúttal döglött fekete özvegyet talált.

Both Zoltán hüllőszakértő és vadállat-befogó elmondta: az európai fekete özvegy alfaj Magyarországon is megtalálható Pécs és Komló környékén. Az éghajlat-változás miatt olyan fajok is előfordulnak már Magyarországon, amelyek korábban nem éltek itt.

A pók mérge 20 kilogramm alatti, vagy legyengült, idős emberi szervezetre valószínűleg halálos lett volna, de egy felnőtt szervezetre nem. Az állat mérge fájdalomcsillapítót is tartalmaz, a tünetek pedig késleltetve, akár 4-8 óra múlva jelentkezhetnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről