A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Vasárnap is lesz érettségi

Vágólapra másolva!
Pótnapot jelölt ki az oktatási miniszter vallási és felekezeti intézmények kérésére a megismétlendő matematika középszintű írásbeli érettségire. Így mintegy harminc diák nem szombaton, hanem vasárnap vizsgázik majd.
Vágólapra másolva!

"Az Oktatási Minisztérium a 2005. május 28-ára, szombatra, 10 órára kitűzött megismételt matematika középszintű írásbeli érettségi vizsga időpontjához fűződő valamennyi olyan egyedi kérelmet tudomásul vett, amelyben vallási, világnézeti vagy lelkiismereti okból a szombati vizsganap helyett valamely más napi vizsgalehetőséget kértek. Ezen kérelmeknek helyt adva a 2005. május 28-i, szombati matematika középszintű írásbeli érettségi vizsga pótnapjául 2005. május 29-ét, vasárnapot jelölöm ki a kérelmezők számára" - áll Magyar Bálint oktatási miniszter határozatában.

A tárca sajtóosztályán közölték: a vasárnapi vizsgán - új tételekből - várhatóan mintegy 30 diák érettségizik, akiket az írásbeli helyszínéről és a kezdés időpontjáról egyedileg értesítenek.

A középszintű matematika érettségit azért kell megismételni, mert több tárgyból idő előtt nyilvánosságra kerültek a tételek. Ezt a szaktárca vezetője május 11-én jelentette be. Az új vizsgatételeket az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont biztosítja a kijelölt helyszínen.

A megismétlendő matematika középszintű érettségi vizsgára - nem végleges adatok szerint - mintegy 42 ezer diák jelentkezett. A minisztérium közlése szerint 40 ezren döntöttek úgy, hogy az év végi jegyüket kérik az érettségi bizonyítványban feltüntetni. Az érettségizők a vizsga megismétlésére vonatkozó szándékukat május 18-án délután 4 óráig jelezhették.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!