Újabb fideszes kifogásokat utasított el a bíróság

Vágólapra másolva!
Három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választókerületben is elutasította a szavazás megismétlését a megyei bíróság. A Fidesz láncszavazásra, valamint a választók befolyásolására hivatkozva kérte a voksolás megismétlését.
Vágólapra másolva!

Újabb három, az országgyűlési képviselőválasztás eredményének megsemmisítését kérő fideszes felülvizsgálati kérelmet utasított el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság - olvasható az igazságügyi szervezet honlapján közzétett határozatokban.

A Fidesz helyi szervezetei a szabolcsi 4-es számú, nagykállói, a 6-os számú, nyírbátori és a 7-es számú, kisvárdai választókerületben kérték a szavazás megismétlését. A Fidesz láncszavazásra, valamint a választók szervezett szállítására és befolyásolására hivatkozott.

A bíróság mindhárom esetben alaptalannak tartotta a kérelmet és helybenhagyta a területi választási bizottság korábbi elutasító határozatait. A két országgyűlési választási fordulóval kapcsolatban a szabolcsi bíróságnak összesen 27 ügyben kellett döntenie, a voksolás eredménye minden esetben változatlan maradt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről