A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Az MSZP-nek nem sürgős az ügyészválasztás

Vágólapra másolva!
A legfőbb ügyész megbízatása kedden lejár, és bár utódjelöltjét már áprilisban megnevezte Sólyom László köztársasági elnök, az is lehet, hogy az új Országgyűlés csak hetek múlva dönt a poszt betöltéséről. Az MSZP frakcióvezetője szerint ugyanis épp elég dolguk van a kormányalakítással.
Vágólapra másolva!

Polt Péter legfőbb ügyész mandátuma május 16-án lejár, utódját az új Országgyűlésnek kell megválasztania, amely pont ugyanezen a napon tartja alakuló ülését.

Sólyom László köztársasági elnök április elején Horányi Miklóst, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség főügyészét javasolta legfőbb ügyésznek, azonban úgy tűnik, még hetekig betöltetlen maradhat a poszt, mert a koalíciós pártok még a kormányalakítással vannak elfoglalva.

Az MSZP frakcióvezetője, Lendvai Ildikó ugyanis a Nap-kelte című tévéműsorban azt mondta, a legfőbb ügyész megválasztásának kérdése legkorábban a kormányalakítással egy időben, vagy utána kerülhet az Országgyűlés elé, ami azt jelenti, hogy döntés csak hetek múlva várható. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton közölte, hogy várhatóan június 14-én alakul meg az új kormány.

Lendvai Ildikó cáfolta, hogy a szocialista pártban eldőlt, kit látnának szívesen Polt Péter utódjaként. Egy sajtóértesülés szerint a kormányfő a korábban ügyészként dolgozó Zamecsnik Péter ügyvédet - aki többek között Császár Előd, Sas József, valamint a brókerügy több vádlottjának képviseletét látta, illetve látja el - szeretné legfőbb ügyésznek.

Lendvai azonban úgy fogalmazott: "Nincs jelöltünk. Ez álhír volt a sajtóban. Annyira buták nem vagyunk, hogy amikor épp elég dolgunk van, akkor felesleges feladatokat csináljunk magunknak."

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: eddig nem láttak olyan körülményt felmerülni, amely indokolná, hogy ne a köztársasági elnök jelöljét támogassa a párt.

Sólyom László köztársasági elnök a múlt hét végén búcsúztatta Polt Pétert, akinek elismerését fejezte ki az ügyészség hatéves munkájáért. A Polt helyére javasolt Horányi Miklós az [origo] megkeresésére közölte, nem kíván nyilatkozni az ügyben. Horányit az államfő a pártok megkérdezése nélkül javasolta az Országgyűlésnek. Sólyom László tavaly novemberben a Népszabadságnak adott interjújában arra a felvetésre, hogy mi történik, ha nem lesz betöltve a legfőbb ügyész pozíciója, azt mondta, hogy helyettesei teljes jogkörrel helyettesíthetik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!