Egész Budapesten lehet majd mobilon fizetni a parkolásért

Vágólapra másolva!
Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén a parkolási rendelet módosítását. E szerint féléves türelmi idő után Budapesten mindenütt lehet mobiltelefonról fizetni a parkolási díjat. Emellett a Citadella környékén éjjel-nappal fizetni kell a parkolásért. Az Operaház környékén viszont sétálóutca lesz, így ott nem lehet majd parkolni.
Vágólapra másolva!

Csütörtöki ülésén döntött a Fővárosi Közgyűlés több, a parkolást érintő változásról. E szerint az Operaház körüli utcákból (Hajós, Dalszínház és Lázár utca) teljesen kitiltják a parkoló és a közlekedő autókat, mivel a VI. kerület tervei szerint sétálóutcává alakítják a környéket.

A parkolási rendelet módosításának része az is, hogy júliustól egységesítik a mobiltelefonos parkolási díj fizetésének módját Budapesten. Így féléves türelmi idő után a fővárosban mindenütt lehet majd sms-sel fizetni a parkolásért. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy az autósoknak mindössze egyetlen számot kell megjegyezniük, és bárhol kívánnak parkolni a városban, a mobiltelefonjukkal ezt kell majd elküldeniük.

A változtatások lényeges része az is, hogy az I. kerületi önkormányzat kérésére kitiltják a budai Várból a 12 tonnánál nehezebb teherautókat. Így csak külön engedéllyel hajthatnak be a nagyobb járművek, amire például a Mátyás-templom felújítása miatt lehet szükség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről