Előzetesben a drogfutárok beszervezésével gyanúsított nő

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a Miskolci Városi Bíróság azt a nőt, aki a gyanú szerint beszervezte a Dél-Amerikában elfogott magyar drogfutárokat - nyilatkozta a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársa. A nő előző nap önként lépte át a magyar határt, mint elmondta, tisztázni szeretné magát.
Vágólapra másolva!

A nőt hétfőn éjszaka fogták el az NNI munkatársai, amikor Hegyeshalomnál be akart lépni Magyarországra. A gyanú szerint a sárospataki nő hat éven keresztül irányította a főként miskolci fiatalokból álló kábítószercsempész-hálózatot.

A bécsi repülőtéren vasárnap éjszaka ügyvédei várták a 30 éves nőt, akit két éve az egész világon köröznek. A nő elfogásáról az RTL Klub híradója számolt be kedden. A nő a televíziónak megérkezése után azt mondta, azért jött haza spanyolországi búvóhelyéről, mert tisztázni szeretné magát.

A Nemzeti Nyomozóiroda gyanúja szerint - hangzott el a kedden a kereskedelmi televízióban - a nő szervezte be többek között a Dél-Amerikában elfogott magyar drogfutárokat is. A hét huszonéves drogfutár közül kettőt Venezuelában, négyet Ecuadorban, egyet pedig Nagy-Britanniában fogtak el.

Mindannyian a hasüregükben és preparált cipőkben próbálták meg átcsempészni a kábítószert. A rendőrök úgy tudják, a bűnszervezetben több mint tíz magyar drogszállító dolgozott éveken keresztül. A csempészésért 8000 eurót - körülbelül 2 millió forintot - kaptak alkalmanként.

"Azzal gyanúsítják ügyfelemet, hogy ő volt annak a bűnszervezetnek a vezetője, amely hat éven keresztül Dél-Amerika egyes országaiból csempészett át Európába légi úton kábítószert, elsősorban kokainról van szó" - mondta el Lichy József ügyvéd a televízióban.

A gyanúsítás szerint a nő által beszervezett drogfutárok közül volt, aki egy, és volt olyan is, aki 25 kilogramm kokaint próbált meg becsempészni Európába. A nő ártatlannak vallja magát - hangzott el az RTL Klub híradójában.

MTI - [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről