A Fidesz nem áll szóba Gyurcsánnyal

Vágólapra másolva!
Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője beszélt vasárnap a Kossuth téren. Azt mondta, mivel Gyurcsány Ferenc pénteken a parlamentben nem kért bocsánatot, a Fidesz ezt követően még a minimális politikai kapcsolatot sem fogja fenntartani vele. A politikus itt reagált elsőként az újabb kiszivárogtatott MSZP-s hangfelvételre. Szerinte Lamperth Mónika szavai ellent mondanak a miniszterelnök korábbi ígéretének, így újabb hazugságra derült fény.
Vágólapra másolva!

Vasárnap 5 órától folytatódott a Fidesz nagygyűléssorozata, melynek Orbán Viktor pártelnök bejelentése szerint az a végső célja, hogy távozzon a kormányfő, és alakuljon szakértői kormány. A rendezvény zenei programmal indult, később Navracsics Tibor fideszes frakcióvezető és Bayer Zsolt publicista szólalt fel a Kossuth téren.

A demonstrálók ismét zászlókkal, településeik nevét hirdető táblákkal, illetve "Gy. Ferenc hová? Vác? Kőhida? El KÓKAvetyéltétek az országot, távozzatok!" és hasonló feliratú transzparensekkel érkeztek a résztvevők.

A Fidesz nem áll szóba Gyurcsánnyal

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a gyűlésen közölte: pénteken a parlamentben Gyurcsány Ferenc "utolsó mutatványa is bedőlt". Mivel a kormányfő nem nézett szembe önmagával, nem kért bocsánatot, a Fidesz ezt követően még a minimális politikai kapcsolatot sem fogja fenntartani vele. Miközben ezt mondta, a tömeg percekig azt kiabálta: Gyurcsány, takarodj, így egy ideig nem is tudta beszédét folytatni a frakcióvezető.

Szólt a vasárnap kiszivárgott Lamperth-beszédről is: elsősorban a miniszterelnököt bírálta, mert szerinte Gyurcsány Ferenc korábban azt ígérte: a kormány pártállástól függetlenül együttműködik az önkormányzatokkal, Lamperth szavai viszont ennek ellent mondanak. A frakcióvezető szerint ez is azt bizonyítja, hogy "Gyurcsány hazudik".

A fideszes politikus bírálta azért is a miniszterelnököt, mert szerinte különböző társadalmi csoportokat játszott ki egymás ellen, így a közvéleményt az egyetemisták, a nagycsaládosok, a köztisztviselők, az orvosok, a pedagógusok, a nyugdíjasok ellen hangolta. "Az összefogás helyett az irigység politikáját valósította meg ezzel" - fogalmazott Navracsics.

Emellett behozta a gyűlölet politikáját is Gyurcsány a közéletbe - mondta a frakcióvezető utalva arra, hogy korábban a kormányfő ötlete alapján az MSZP "huszánhárom millió román munkavállalóval riogatott", illetve a 2004-es népszavazáskor a határon túli magyarok ellen kampányolt. Ezért szerinte távoznia kell a magyar belpolitikából a miniszterelnöknek.

"Valami bűzlik"

Bayer Zsolt újságíró, publicista párhuzamot vont a jelen és Ady Endre egy 1904-ben írt jegyzete között, amelyik a szocializmust a középszerűséggel azonosítja. "Meddig tűrjük ezt?" - kérdezte, majd úgy folytatta: nem szabad eltűrni Gyurcsány Ferencet, mert különben "mindannyian Dante poklába kerülünk". Bayer egy Hamlet-ből vett idézet átköltésével azt mondta ezt követően: "valami bűzlik Magyarhonban". "Gyurcsány Ferenc bűzlik, az egész görénykurzus bűzlik" - mondta.

Kiderült az is a vasárnapi rendezvényen, hogy hétfőn Kövér László, a Fidesz országos vűálasztmányának elnöke tart beszédet az újabb nagygyűlésen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről