A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az utakon tüntetnek a kormány ellen

Vágólapra másolva!
Félpályás útlezárással tiltakoznak a kormány ellen azok a demonstrálok, akik Körmend közelében 16 járművel a Budapest felé tartó sávot zárták le. Autós demonstrációt tartanak a Balatonnál is.
Vágólapra másolva!

Félpályás útlezárással tiltakoznak civilek a kormány politikája ellen Körmend közelében. A tüntetők az út Budapest felé vezető sávját foglalták el tizenhat személygépkocsival. A közlekedés lámpás forgalomirányítással zajlik, a helyszínt a rendőrség is biztosítja.

Vasárnap 18 óráig tart a rendőrségen előre bejelentett megmozdulás, hétfőn pedig hasonló tüntetést szerveztek Körmend mellett, a 86-os főúton, Zalaegerszeg irányában is. A tüntetők új választások kiírását, szakértői kormány megalakítását, valamint új alkotmány kidolgozását akarják elérni.

Autós demonstrációt hirdetett a Zamárdi Polgári Asztaltársaság "1956 szellemében" a Balaton körül. Felhívásukra vasárnap délelőtt csaknem félszáz, transzparensekkel, nemzetiszínű lobogókkal és néhány Árpád-sávos zászlóval feldíszített autó - mintegy 150-200 résztvevő - indult útnak Zamárdiból, hogy az óra járásával megegyező irányban megkerüljék a Balatont.

Gál Péter a demonstrációt szervező bizottság nevében elmondta: eredeti terveik szerint az 1956-os forradalom 50. évfordulója alkalmából szerveztek autós megemlékezést, ám az elmúlt hetek belpolitikai eseményei arra késztették őket, hogy ezzel kapcsolatosan is hangot adjanak véleményüknek, miszerint "elég volt a hazugságból". Hozzátette: "1956 a szabadság forradalma, 2006 az igazság forradalma" -, ezt üzenik az autós demonstráció résztvevői, valamint azt, hogy "erkölcsi és szellemi megújulásra van szükség". A demonstrációhoz mintegy húsz Balaton körüli településről jelezték részvételüket. A konvojhoz menet közben is lehet csatlakozni, illetve abból ki lehet válni.Az autós demonstrálók, egy hosszabb badacsonyi megállás kivételével, a tervek szerint folyamatosan haladnak. A tüntetés Siófokon zárul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!