Vizsgálják a leköpéssel, viperával fenyegető honlapot

Vágólapra másolva!
A rendőrség azt vizsgálja, megvalósít-e valamilyen bűncselekményt az az internetes honlap, amelyik készítői baloldali képviselők és újságírók elleni erőszakra buzdítanak - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője.
Vágólapra másolva!

Horváczy Emese elmondta: megkezdték a honlap tanulmányozását. Az eddigi adatok alapján azt az álláspontot alakították ki, hogy nem valósult meg bűncselekmény, de a rendőrség szakemberei tovább tanulmányozzák a felhívást, és ha bűncselekmény nyomára jutnak, eljárást indítanak.

A Népszava hétfői számában arról írt, hogy a Lelkiismeret '88 nevű szervezet honlapján közzétett, a Nemzeti Ellenállási Mozgalom kiáltványa című dokumentum részeként az úgynevezett Piros könyvben közölnek felsorolást újságírókról és parlamenti képviselőkről. Nekik a honlapon közöltek szerint december 19. után az a büntetésük, hogy "15 évig nem vehetnek részt a magyar sajtó életében", mert - mint írják - "ők azok, akik a rendszerváltást elvették, írásaikkal, riportjaikkal, véleményformálásaikkal két részre szakították az országot".

A kiáltvány szerzői azzal fenyegetőznek, "ha az újságírók nem lépnek le a nyilvánosság porondjáról, a képviselők nem mondanak le képviselői mandátumukról, (...) élve a gyülekezési jogunkkal 50-100 fős csoportokkal, előre bejelentetten házaik, lakásaik elé mindennap tüntetést szervezünk. (...) Ha ez sem elég, oszlatni fogunk klasszikus módszerrel. (...) Pl. mikor megy hazafelé a képviselő. Leköpéssel, rugdosással, gumibottal, viperával, könnygáz spray-vel, gumilövedékkel, egy szem nem számít" - olvasható a napilapban, amely a rendőrségi vizsgálat alatt álló honlapról idézi ezeket a kijelentéseket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!