Tour de France-szal kampányol az SZDSZ

Vágólapra másolva!
Budapestre hozná az SZDSZ a Tour de France kerékpáros körverseny nyitószakaszát. A tervek szerint leghamarabb 2009-ben indulhatna Magyarországról a világ legjelentősebb kerékpárversenye. Londonnak másfél millió fontba (570 millió forint) került, hogy jövőre a brit fővárosból rajtoljon a mezőny.
Vágólapra másolva!

A Szabad Demokraták Szövetségének kerékpáros programjában az olvasható többek között, hogy a párt javasolja, tárgyaljanak a Tour de France vezetőivel, hogy Budapestre csábítsák a világ legjelentősebb kerékpárversenyét. Azt próbálják elérni, hogy a magyar fővárosból induljon 2009-ben a verseny.

Az SZDSZ programkészítője informálisan már felvette a kapcsolatot a Tour de France szervezőivel, kiderült, hogy nincs elvi akadálya a budapesti prológnak. Az ezzel kapcsolatos tárgyalásokra hamarosan sort kerítenek - ígérik. A szabad demokraták állítják, hogy az ötletet támogatja a Magyar Kerékpársportok Szövetségének vezetősége is.

A Tour de France a világ egyik legnagyobb sporteseménye, 15 millióan szurkolnak az utak mentén a verseny során, és 184 országban közvetíti a versenyt a televízió, így egy-egy szakaszt százmilliók láthatnak.

Az SZDSZ szerint a Tour de France jó hatással lenne a turizmusra, emellett népszerűsíteni lehetne Budapestet és az országot is. Mivel várhatóan sok turista érkezne az eseményre az országba, nyereséges vállalkozás lehetne a budapesti Tour.

Több estben is előfordult már, hogy nem Franciaországból rajtolt a Tour de France, jövőre például Londonból indul a verseny. A britek 1,5 millió fontot fizettek ezért a lehetőségért. Ez az összeg megtérülhet, mivel a londoni polgármester legalább 3 millió szurkolót vár az utak mellé.

Budapest mellett sok más, Franciaországon kívüli város próbálja magához csábítani a Tour de France mezőnyét. Házigazda lenne többek között Firenze, Tirol, Düsseldorf, Rotterdam és Lugano is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről