Melegrekord és özönvíz Pesten

Vágólapra másolva!
Napközben megdőlt az 1998-as melegrekord a fővárosban, miközben a XVII. kerületben özönvízszerű zivatar hullott. Hajdú-Bihar megyében egy ember meghalt, amikor a heves szélben összedőlt egy rendezvénysátor.
Vágólapra másolva!

Fél Celsius fokkal, de megdőlt Budapesten a melegrekord. A fővárosban délután 36,5 Celsius fokot mértek. A korábbi rekordot 1998. július 22-én mérték, akkor 36 Celsius fokig szökött a hőmérő higanyszála.

A melegrekord mellett ugyanakkor rekordhevességű felhőszakadást is tapasztalhattak a fővárosi - legalábbis a XVII. kerületi lakosok. A hirtelen jött nagy mennyiségű esőt nem tudták elnyelni a csatornák, az utcákon hömpölygött a víz.

Egy halott a hajdú-bihari viharban

Egy ember meghalt, hárman megsérültek, amikor a heves szélben összedőlt egy rendezvénysátor a hajdúszoboszlói repülőtéren. A baleset egy cirkuszi sátornál történt, amikor egy világító transzparenst szakított le a viharos szél, amely rázuhant a sátor előtti területre. A sérültek közül egy ember súlyos, ketten könnyebb áramütést szenvedtek. A baleset este hét óra előtt pár perccel történt. A tomboló szélvihar Debrecenben fákat döntött az úttestre és egy lakóházra. A város este hét óra körül borult sötétségbe, és rendkívül heves zivatar és jégzápor zúdult rá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről