A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Tűz ütött ki egy petárdákat tároló garázsban

Vágólapra másolva!
Súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy embert, miután tűz ütött ki egy debreceni garázsban, ahol pirotechnikai eszközöket tároltak.
Vágólapra másolva!

Kedden délután fél háromkor érkezett jelzés a debreceni tűzesetről - mondta az [origo]-nak Dobson Tibor, a katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivője. Elmondása szerint egy olyan garázsban keletkezett tűz, ahol pirotechnikai termékeket tároltak, és amelyek közül több berobbant.

A helyiségben egy ember, a pirotechnikai eszközök szállításával és forgalmazásval fogalkozó cég veztője tartózkodott. A férfit súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A tüzet már négy óra előtt eloltották, az épületben nem keletkezett kár. Dobson Tibor hozzátette, hogy a lakosság nem volt veszélyben, a legközelebbi lakóépület 200 méterre van a garázstól.

Az elmúlt években több pirotechnikai eszközökkel kapcsolatos baleset is történt. Tavaly júniusban Balatonfűzfőn robbant fel egy raktár, ahol 50 tonna pirotechnikai eszközt tároltak. A szerencsétlenségben négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült. 2004-ben egy törökbálinti petárdaraktár felrobbanása pedig három halálos áldozatot követelt.

A balatonfűzfői robbanás után ellenőrzés-sorozatot indítottak a hatóságok. Az ellenőrzések arra derítettek fényt, hogy a raktárak gyakran megsértik a tárolási előírásokat, többek között hiányoznak a figyelmeztető feliratok, nincsenek készenlétben a tűzoltó készülékek, vagy éppen nehéz megközelíteni a tűzcsapot, ami a tűzoltást nehezíti meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!