A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bírócsere miatt kezdik újra Tasnádi perét

Vágólapra másolva!
Pénteken újrakezdik Tasnádi Péter büntetőperét, mert az ügyet tárgyaló bíró máshol folytatja a munkáját. A vállalkozó elleni per a vádak ismertetésével indul újra. A vállalkozót többek között azzal vádoljak, hogy meg akarta öletni volt feleségét és annak élettársát, valamint azzal is, hogy megbízást adott arra: anyósát öntsék le sósavval.
Vágólapra másolva!

Újrakezdik pénteken Tasnádi Péter büntetőperét, mert az ügyet tárgyaló bíró a Fővárosi Ítélőtáblán (FB) folytatja munkáját, így az akta egy másik bíróhoz került - közölte a Fővárosi Bíróság. A jogszabályok szerint az ilyen esetekben az ügyet az elejétől kezdve újra kell tárgyalni.

Pénteken várhatóan a vád ismertetésével kezdődik ismét a tavaly októberben kezdődött per. A vállakozót azzal vádolják, hogy több erőszakos bűncselekményt szervezett. Az egyik vádpont szerint feleségét és annak élettársát Tasnádi többször megpróbálta megöletni, mert a felesége el akart tőle válni. A válás megakadályozása érdekében, a vádirat szerint felesége ügyvédjét Tasnádi megbízásából megverték, anyósát pedig 2004-ben sósavval öntötték le.

Az ügyészség szerint Tasnádi többször adott utasítást arra, hogy sérelmeit bűncselekményekkel torolják meg. Utasítására pár százezer forintért embereket késeltek meg, autókat gyújtottak fel. Egy ízben pedig azért zsarolták meg egy szépségverseny szervezőjét, hogy Tasnádi barátnője legyen a győztes. A vállalkozó, az ügyészség szerint bűnszervezetet hozott létre, egyes vádlott-társainak pedig rendszeres fizetést adott.

Októberben a vádiratok ismertetése után Tasnádi Péter azt mondta: az eljárás jelenlegi szakaszában nem kíván vallomást tenni. Bűnösségét bizonyos vádpontokban elismerte, tagadta viszont a bűnszervezet létrehozását, irányítását.

Tasnádi Péter ellen többször is indult büntetőeljárás. 2004-ben szabadult többéves szabadságvesztéséből, melyet a Legfelsőbb Bíróság szabott ki erőszakos és gazdasági bűncselekmények miatt. Abban az eljárásban súlyos élet elleni, illetve maffia-cselekményekkel is vádolták a vállalkozót, ám a bíróság ezek alól első és másod fokon is felmentette. Ugyancsak felmentették 2005-ben a negyedmilliárdos adócsalás vádja alól a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő Tasnádit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!