A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

Romatelepen kérdezősködött Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkereste az abaúji Alsóvadász romatelepét hétfőn. Amíg a kormányfő a helyiekkel beszélgetett, Bajnai Gordon kormánybiztos a kistérségeket fejlesztő programokról beszélt.
Vágólapra másolva!

Az abaúji Alsóvadászra utazott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn. A másfél ezer lakosú településen majd ötszáz roma él, a munkanélküliség körükben jócskán meghaladja a nyolcvan százalékot. Gyurcsányt a polgármester, Kiss Lászlóné kísérte végig a romatelepen. A kormányfő több roma férfival, nővel és gyerekkel beszélt, a cigánysor hepehupás földútján végigmenve pedig bement a többgyermekes Siroki Jenőné házába, és elbeszélgetett vele.

Eközben Bajnai Gordon, a fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos újságíróknak azt mondta: mintegy 120 milliárd forint áll rendelkezésre a komplex kistérségi programokra 2007 és 2013 között. Bajnai szerint ez a program a vidéki mélyszegénység újratermelésének megakadályozásáért akar tenni. A kormánybiztost a helybéli romák is hallgatták, mikor arról beszélt, hogy "a mai magyar társadalom válságtünete a mélyszegénység növekvő ütemű, generációk során átívelő újratermelődése, egyre erőteljesebb területi koncentrációja".

A komplex térségfejlesztési program nagyban támaszkodik a helyi adottságokra és erőfeszítésekre, támogatja a foglalkoztatást, az oktatást, az egészségügyi-szociális ellátást, a közszolgáltatások fejlesztését, a fenntartható környezeti és infrastrukturális fejlesztéseket is - mondta Bajnai.

A kormánybiztos közlése szerint Alsóvadászon eddig több mint kétszáz millió forintot nyertek uniós forrásból az iskola és az óvoda fejlesztésére. Bajnai hozzátette, hogy a komplex programra fordítandó mintegy 120 milliárd forintból a huszonnyolc leghátrányosabb helyzetben lévő kistérségbe egyenként körülbelül 4 milliárd forint jut.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!