A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Tovább szolgálnának magyarok Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Ha kormány is úgy dönt, nem csak két évig maradnának a magyar katonák Afganisztánban. Erről Szekeres Imre honvédelmi miniszter beszélt, aki azt is lehetségesnek tartja, hogy a kinn maradó katonák üzemeltessék a kabuli repülőteret.
Vágólapra másolva!

Nyáron dönt a kormány arról, hogy ne csak a korábban vállalt két évre, hanem tovább maradjanak magyar katonák Afganisztánban - mondta Szekeres Imre honvédelmi miniszter az afganisztáni Puli-Humriban, a magyar katonákkal tartott csütörtök esti állománygyűlésen. Egészen addig maradnának, amíg a magyar Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) programjai folyamatban vannak.

A miniszter a hosszú távú tervekről is beszélt, szerinte a jövőben - amellett, hogy Magyarország egy PRT vezetésével van jelen - lehetőség lesz arra, hogy mintegy 40 katona négy hónapig üzemeltesse a kabuli repülőteret. Később pedig akár a Baglán tartományba tervezett rendőrképző központ katonai biztosítását is elvállalhatná a magyar egység.

Szekeres Imre az MTI-nek azt nyilatkozta: biztos, hogy 2009-2010-ben még lesz feladatuk a magyar katonáknak Afganisztánban. Nyár elején megérkeznek az ázsiai országba a katonák munkáját megkönnyítő, felderítő robotrepülőgépek - tette hozzá.

Fekete László alezredes, a magyar egység parancsnok-helyettese beszámolt arról, hogy 125 millió forintnak megfelelő összeget használhatnak fel civil programokra, amit elsősorban oktatási és egészségügyi célokra költenek el. Például sátrakat, iskolai füzeteket és táblákat vittek olyan kis falvakba, ahol nincs iskola, így a szabad ég alatt tanítanak. Máshol kutakat ástak, illetve törpe-vízerőművet telepítettek, amely egy kisebb települést el tud látni árammal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!