Visszatértek a táppénzzel tüntető szolnoki műtősök

Vágólapra másolva!
Ismét el lehet végezni minden műtétet a szolnoki Hetényi kórházban. Azért kellett a sürgősségi esetek kivételével leállítani az operációkat, mert több műtős a hátrányos munkaidő-változások miatt beteget jelentett.
Vágólapra másolva!

A műtősök létszámának növekedése miatt újra lehetőség nyílik a tervezett műtétek elvégzésére, ezzel megszűnt az az ideiglenes korlátozás, hogy csak sürgős esetekben lehetett operálni - közölte kedden Baksai István, a szolnoki Hetényi kórház főigazgatója. A hét elején ugyanis több műtősnő visszatért a betegállományból, három új szakembert sikerült felvenni, egyet pedig a MÁV Kórházból vezényeltek át - számolt be a súlyponti szerepet kapott kórház létszámának pozitív változásáról az intézményvezető.

A műtősök közül az elmúlt hónapban egyszerre többen is beteget jelentettek, miután a kórház vezetése áprilistól több műszakos munkarendet vezetett be számukra. Így a korábban ügyeletért járó díjat nem kapták meg, ami komoly anyagi hátrányt jelentett számukra. Ezért még márciusban azt kérték a kórház vezetésétől, hogy a több műszakos munkarend bevezetése miatti bérkiesést kompenzálja. A főigazgató azonban ezt attól tette függővé, hogy miként alakul a jövőben a kórház finanszírozása.

Baksai István március 30-án írta alá az intézmény működtetésére vonatkozó szerződést. Ennek azonban szerves része lett egy záradék, amelyben kiegészítő információkat kértek a szerintük "ömlesztett számokat" tartalmazó jelentéshez. A kórháznak a betegek ellátásáért járó pénzt orvosi szakmánkénti bontásban is meg kell jelenítenie.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről