Áramütés végzett egy hajléktalannal

Vágólapra másolva!
Halálos áramütés ért egy hajléktalan férfit, aki a rendőri igazoltatás elől felmászott egy villanyoszlopra a Vas megyei Vásárosmiskén - közölte az MTI-vel a rendőrség szombaton. Vizsgálják, hogy történt-e az ügyben rendőri mulasztás.
Vágólapra másolva!

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: pénteken este 8 óra körül a helyi körzeti megbízott arra lett figyelmes, hogy egy kerékpározó férfi nagy csomagot szállít biciklijén. Mivel a községben és a szomszédos Sitkén a napokban több pincebetörés történt, ezért a faluban lakó szolgálaton kívüli rendőr előbb magához vette szolgálati igazolványát, majd a kerékpározó után eredt, hogy igazoltassa.

A körzeti megbízott közben felismerte a hajléktalant, akit a bíróság már többször elítélt vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, legutóbb 1 év 2 hónap szabadságvesztésből szabadult. A rendőrségi szóvivő hozzátette: a férfi nem mutatott együttműködési szándékot, a rendőr pedig nem akart kényszerintézkedést alkalmazni, így telefonon értesítette a szolgálatban lévő sárvári kollégáit és kérte, hogy jöjjenek a helyszínre.

Közben a hajléktalan felmászott egy közeli villanyoszlopra és azt kiabálta, hogy amióta kiszabadult állandóan zaklatják. A szóvivő szerint az intézkedő rendőr többször felszólította a férfit, hogy jöjjön le, mert agyonüti az áram. Amikor megérkeztek a sárvári kollégák, a férfi hirtelen leesett az oszlopról, s a mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani" - mondta. A halottszemle során az orvosszakértő megállapította, hogy a 35 éves hajléktalant áramütés érte. A szóvivő közölte: a haláleset kivizsgálása mellett a sárvári rendőrkapitányság vezetője belső vizsgálatot is elrendelt annak tisztázása érdekében, hogy történt-e az ügyben rendőri mulasztás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!