A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Házfoglaló fiatalokat költöztetnek ki

Vágólapra másolva!
Kiköltöztetik azokat a fiatalokat, akik még februárban költöztek be egy XII. kerületi lakatlan házba. A hajléktalanná váló fiatalok korábban intézetekben nevelkedtek.
Vágólapra másolva!

Házfoglalókat költöztetnek ki egy XII. kerületi önkormányzati házból várhatóan hétfőn. A 17-24 év közötti fiatalok korábban gyermekvédelmi intézményekben nevelkedtek - közölte a képviseletüket felvállaló szeretetszolgálat munkatársa. Tigyiné Kóródi Zsuzsanna szombaton elmondta, hogy a XII. kerületi Konkoly Thege utcai lakatlan kertes házba a kilenc fiatal még február elején költözött be.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből és budapesti gyermekvédelmi intézményekből érkezett hat fiatalember és három lány azóta a házat rendbehozta. A rendőrségtől azt a tájékoztatást kapták, hogy hétfőn reggel biztosítaniuk kell a kiköltöztetést az önkormányzati ingatlanból. Tigyiné Kóródi Zsuzsanna utalt arra, hogy korábban az önkormányzati hivataltól azt kérték, segítsen megoldani a fiatalok lakhatását.

Váczi János, az önkormányzat kabinetfőnöke az MTI-nek nyilatkozva arra hívta fel a figyelmet: a kerület nem kötelezhető arra, hogy a nagykorú fiataloknak az elfoglalt házban lakhatást biztosítson. Elmondta, az önkormányzat több éve működő programja keretében közmunkavégzésért egy kft.-n keresztül fizetést és fedelet biztosít a hajléktalanoknak. Utalt arra is, hogy a hajléktalan-ellátás elsődlegesen fővárosi feladat.

Elmondta, a XII. kerületben nagyon sokan szeretnének szociális alapon lakást kapni, ám erre nincs elegendő ingatlanjuk. Megjegyezte, hogy a Konkoly Thege utcai házat is egy szociálisan rászoruló családnak kívánják kiutalni.

A tíz éve elfogadott gyermekvédelmi törvény értelmében az ellátórendszerből nagykorúként kikerülő fiatalok utógondozásban részesülhetnek, ennek keretében utógondozók segítik önálló életük megkezdését. A rászoruló fiatal tehát 24 éves koráig nevelőszülőjénél vagy gyermekotthonban maradhat. A fiatalok továbbá jogosultak otthonteremtési támogatásra is. Mindezt a segítséget abban a megyében (illetve a fővárosban) kérhetik, ahol nagykorúvá váltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!