A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Demonstrációs bizottságot alakít a Magosz

Vágólapra másolva!
Megyei demonstrációs bizottságot alakít a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gazdakörök Szövetsége, mert szerintük a kormány sorsukra hagyta a fagykárt szenvedetteket.
Vágólapra másolva!

A csütörtöki ülésen a testület megvitatta a kormánynak a fagykár okozta természeti katasztrófa enyhítésére hozott intézkedéseit. A szervezet vezetői megállapították, hogy a kormány sorsára hagyta a térségben élőket. A szövetség egyeztetést kezdett a többi megyék természeti katasztrófát szenvedett gazdáival, és petíciót kívánnak átadni a miniszterelnöknek és a köztársasági elnöknek.

A Magyar Agrárkamara felmérése szerint az idén tavasszal mintegy 250 ezer hektárnyi termőterületen összesen százmilliárd forint kárt okozott az aszály és a fagy. A felmérések alapján a károk mintegy hatvan százalékát az aszály, negyven százalékát pedig a fagy okozta.

A kormány május közepén jelentette be, hogy úgy módosítaná az agrár kárenyhítésről szóló törvényt, hogy a költségvetés terhére többletforrást tudjon biztosítani a gazdáknak. A törvénymódosításhoz az Európai Bizottság jóváhagyása szükséges. A kasszához utólag is csatlakozhatnak termelők, és a károk egy részét előlegként fizetik ki.

Fülöp István és Mádi László fideszes képviselők június 1-jén jelentették be, hogy törvényjavaslatot nyújtanak be a fagykár-enyhítési anomáliák végleges rendezésére. A javaslat a katasztrófa sújtotta térséggé nyilvánítás kritériumainak megváltoztatását tartalmazza majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!