Századvég: dráguló egészségügyre számítunk

Vágólapra másolva!
Növekvő társadalmi elégedetlenség és értetlenség kíséri a kormány egészségügyi átalakító programját - állítja a Századvég-Forsense friss felmérése, amelyet a hétfői Magyar Hírlap közöl. A válaszadók kétharmada szerint drágulna az ellátás a több-biztosítós modellben.
Vágólapra másolva!

Egy százfokú skálán 35 pont az ágazat jelenlegi helyzetére vonatkozó átlagos értékítélet a Századvég-Forsense kutatása szerint, amely a hétfői Magyar Hírlapban olvasható. A közvélemény-kutató 2007 júniusában 971 fős országos adatfelvételében vizsgálta az egészségügy helyzetével és az ellátórendszer átalakításával kapcsolatos társadalmi véleményeket.

A válaszadók 68 százaléka szerint drágulna az ellátás a több-biztosítós modellben, s csak 12 százalékuk szerint csökkennének a költségek. Az MSZP-szavazók is a többség véleményét osztják: 60 százalékuk szerint a profitorientált (több-biztosítós) modell drágább lenne. A megkérdezettek 71 százaléka biztos benne, hogy a vizitdíj nem szorítja vissza a hálapénzt.

A vizsgálat összességében azt mutatja - állítja a Századvég-Forsense -, hogy miközben nő az elégedetlenség az egészségüggyel szemben, nagy a tájékozatlanság is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!