A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Fővárosi Közgyűlés a budapesti olimpia mellett

Vágólapra másolva!
A 2020-as olimpiai pályázat benyújtására irányuló első komolyabb lépésnek nevezte, egyúttal pozitív, egyöntetű és határozott véleménynyilvánításként értékelte Demszky Gábor főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki határozatait.
Vágólapra másolva!

Demszky Gábor a tanácskozást követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, ötpárti támogatással Budapest a nevét adta az olimpiához, és hozzáfűzte, hogy december 31-ig hozzák meg a végső döntést az ötkarikás játékok lehetséges helyszíneiről.

A szóba jöhető területek közül a Puskás Ferenc-stadion és környéke, valamint a Duna menti városrehabilitációs részek a "befutók", Demszky Gábor szavai szerint "e két összefüggő területet kell rendbe tenni, felépíteni a szükséges létesítményeket", míg a tartalékszerepre a Csepel-sziget északi része a jelölt.

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy az olimpia megrendezésénél nem Budapest, hanem az ország sikere a tét. Külön méltatta a BOM-nak mint civil mozgalomnak a kezdeményező szerepét, jelentőségét, a 2020-as olimpia Budapestre hozataláért kifejtett tevékenységét.

Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára örvendetesnek tartja, hogy a Fővárosi Közgyűlés is foglalkozott az olimpiarendezés gondolatával, azt ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy az ülésre nem hívták meg a pályázat beadására egyedül jogosult MOB képviselőjét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!