Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Békülés után ölhette meg gyerekeit az öngyilkos anya

Vágólapra másolva!
A család szétesésével és anyagi ellehetetlenülésükkel indokolta tettét az a hatgyerekes asszony, aki vasárnap két ikerfiának életét is kioltva öngyilkos lett. A férj viszont azt állítja, hogy éppen a tragédiát megelőző napon békültek ki, azt is megbeszélték, mikor költözik vissza. A 35 éves asszony négy gyermeket hagyott hátra, rájuk most édesapjuk vigyáz.
Vágólapra másolva!

A debreceni rendőrség hétfőn részleteket közölt annak a 35 éves nőnek a búcsúleveléből, aki vasárnap este két gyermekét megölve lett öngyilkos. A négy oldalas levelet az asszony a férjének címezte, aki két héttel korábban költözött külön a családjától. A hat gyermekes asszony a búcsúüzenetében a család szétszakadásával indokolta tettét, valamint arról írt, hogy anyagi problémáik vannak. A levél egészét, bár az asszony ezt kérte, a rendőrség nem hozza nyilvánosságra - mondta a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője, Kormos János. A levelet átadják a férjnek, aki majd eldönti, hogy megismerteti-e a közvéleményt annak teljes tartalmával.

A bűnügyi osztályvezető az [origo]-nak hétfő délután elmondta: kihallgatták az asszony férjét, aki azt állítja, hogy szombaton, a tragédia előtt egy nappal kibékültek, azt is megbeszélték, hogy a férfi hétfőn hazaköltözik. Kormos János szerint az apa ezért egyáltalán nem érti, miért - és miért most - követte el tettét a felesége. A rendőrség egyelőre még nem tudta leellenőrizni azt az információt, amely szerint korábban a feleség indította el a válást.

Látták a lépcsőn ücsörögve

A tragikus eset vasárnap este kilenc óra körül történt. A rendőrség hétfőn számolt be arról, hogy az asszony vasárnap még találkozott egy ismerősével, ekkor vele volt a két ikerfiú és az egyik lánya, de - az érintett tanú vallomása szerint - semmi előjele nem látszott rajta zaklatottságnak vagy annak, hogy milyen szörnyű dologra készül. Nem sokkal az ismerőssel való találkozás után a nő a lányát boltba küldte, az ikrekkel pedig ahhoz a panelházhoz ment, ahol korábban két évig albérletben éltek.

A rendőrség megállapította, hogy öt óra tájban ment a házhoz, majd órákat töltött el a környéken, látták például, hogy a lépcsőn ücsörgött a két gyerekkel. "Nem keresett meg a házban kifejezetten senkit, de többen találkoztak vele, volt, akivel beszélgetett is" - mondta az [origo]-nak Kormos. A rendőr szerint senki nem vett észre rajta semmi különöset.

Négy gyereket hagyott hátra

Később felment a tízemeletes panelház nyolcadik emeletére, és gyermekeit megölve öngyilkos lett. Kormos János elmondta: szemtanút még nem talált a rendőrség, így pillanatnyilag nem tudják, hogy az anya együtt ugrott-e ki a gyerekekkel, vagyis előbb kivetette őket az ablakon, majd utánuk ugrott. Szerinte valószínűbb, hogy először kidobta a két kisfiút, mert egy szűk folyosói ablakról van szó. A nő egy 9, egy 12, egy 14 és egy 16 éves gyereket, három lányt és egy fiút hagyott hátra. A gyerekek jelenleg az apjuknál vannak, a rendőrök értesítették az ügyről a gyámhatóságot is, amely megvizsgálja, hogy a jövőben kinél helyezzék el őket.

Kormos János szerint jogilag nem bonyolult ez a tragikus eset, hiszen emberölésről van szó, de az anya magával is végzett, ezért az eljárást ezzel fogják megszüntetni. Addig azonban gyűjtik az adatokat, szakértőket vonnak be, hogy tisztázzanak minden körülményt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről