Karórával védik a miskolci rendőrök az időseket

Vágólapra másolva!
Karórába épített biztonságot kínál az a házi jelzőrendszer, amelyet Miskolcon vezettek be időskorúak védelmében. Egy biztonsági cég figyeli a nyugdíjasok jelzéseit.
Vágólapra másolva!

Miskolcon, az Avasi városrészben vezette be a helyi rendőrség azt a biztonsági rendszert, aminek központi eleme a nyugdíjasok karjára szerelt óra - közölte Kompoltiné Jakab Ilona, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A mobil és - az e mellet felszerelt - stabil készülékek krízishelyzetben azonnal aktiválhatóak, így a rendőri, illetve szociális segítség megelőzheti az esetleges tragédiát. A mobil egység karórán vagy telefonon, a stabil egység pedig a lakásban helyezhető el - fűzte hozzá Jakab Ilona..

A részletekkel kapcsolatban arról is beszámolt, hogy ez az újszerű megoldás része annak a megállapodásnak, amely a miskolci önkormányzat "Iránytű" Avasi Szociális Szolgálata és a miskolci rendőrkapitányság között jött létre.

Mint a szóvivő elmondta, krízishelyzetben az aktivált készülék jelzést ad le, amely egy biztonsági társaság által működtetett diszpécserközpontba fut be. Ennek alapján szükség szerint értesítik az ügyeletes gondozónőt, a mentőt, a tűzoltókat vagy a rendőrséget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről