Feljelentik az állatszexes videók közlőit

Vágólapra másolva!
Egy dóci férfi macskával közösült és az erről készült felvételt közzé tette az interneten. A törvény nem bünteti az állatszexet. A Fehérkereszt Állatvédő Liga módosítást akar elérni, mert szerintük az állatszex sok esetben pedofíliába megy át, utóbbit pedig büntetik. Külföldön is eltérő módon ítélik meg az ilyen eseteket. Az Egyesült Államokban például büntetik, míg Dániában és Belgiumban szabad állatokkal szexelni. A szervezet feljelenti azokat az internetes oldalakat, ahonnan állatszexes videó letölthető.
Vágólapra másolva!

"A pedofília előszobája az animálszex" - állította Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kuratóriumi tagja az [origo]-nak. Szilágyi 5 éve foglalkozik ezzel a témával, számos hazai és külföldi példa összegyűjtésével próbálja elérni, hogy az állatokkal létesített aktust nyilvánítsák bűncselekménynek. A hatályos törvények ugyanis az állatkínzást tiltják ugyan, de az állattal való aktusra nem térnek ki külön. Csak azt büntetik, ha maradandó egészségkárosodást szenved el egy állat. Kimondják továbbá azt is, hogy tilos az állatokat természetellenes viselkedésre szoktatni.

Szilágyi szerint az állatszex az internet terjedésével egyre gyakoribbá vált, a fájlcserélő oldalakon egyre több ilyen tartalmú videót lehet találni. Példaként említette, hogy 64 ezer ember töltött le korábban egy olyan videót, amin egy férfi egy tyúkkal szeretkezik. A videó Magyarországon készült, a környezet és az elkövető beazonosítható volt, mégsem büntették meg.

2300-an voltak kiváncsiak arra a dóci fiatalemberre, aki egy macskával közösült és az aktust videóra rögzítette, majd közzétette. Az állatvédő számos olyan hirdetésről is tud, amikor valaki a háziállatát ajánlja fel szexuális szolgáltatásra. "Sok esetben a dolog nem végződik az állat halálával vagy maradandó károsodással, de például a kistestű állatoknak egyértelműen fájdalmat okoz" - érvelt Szilágyi.

Az állatvédő szerint számos nemzetközi vizsgálat bizonyítja, hogy a zoofília a pedofíliához hasonló betegség. Elmondta: Svédországban péládul amióta a pedofíliát büntetik, évente 300 állat esik áldozatul az animálszexnek. Az Egyesült Államokban pedig kiderült, hogy az életellenes bűncselekmények elkövetőinek 40 százaléka először állat ellenes bűncselekményt követett el. Az USA-ban büntetik az állatszexet, Belgiumban és Dániában viszont nem.

Szilágyi és szervezete azt akarja elérni, hogy módosítsák a jelenlegi törvényeket és tételesen mondják ki: tilos állatokkal közösülni, illetve ilyen tartalmú videókat az interneten közzétenni. "A Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjével is konzultálni akarunk a témában, hogy ezeket az oldalakat töröltethessék" - mondta Szilágyi. Hétfő délután feljelentést tettek több internetes oldal ellen, ahonnan ilyen tartalom letölthető.

A büntető törvénykönyv nem ismeri az állatokkal való közösülés tényállását, így ez nem büntethető - közölte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium sajtóosztálya. Büntetésre csak az számíthat, aki az állatkínzás tényállását megvalósítja. Az aktus nyilvános közzététele az interneten ugyancsak nem büntetendő, mivel "tiltott pornográf felvétellel visszaélés személyi hatálya csak a természetes személyekre terjed ki".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!