Megszüntették az eljárást a melegeket tojással dobálók ellen

Vágólapra másolva!
Bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást az ellen a nyolc férfi ellen, akik tavaly júliusban tojásokkal dobálták meg a Meleg Büszkeség Napján felvonulókat Budapesten. A BRFK határozata szerint azért nem követtek el a dobálódzók bűncselekményt, mert a tojás nem okoz sérülést.
Vágólapra másolva!

A Szivárvány Egyesület szervezésében tavaly július 7-én felvonultak a melegek Budapesten. A menet a Hősök teréről indult, de az Oktogonnál több száz fős ellentüntetés fogadta a résztvevőket. Az ellentüntetők között ismeretlenek tojást osztottak szét, majd a felvonulókat többen azzal, illetve különböző más tárgyakkal dobálták meg.

A dobálók ellen eljárás indult. Az egyik volt gyanúsítottat képviselő Futó Barnabás ügyvéd csütörtökön elmondta: kézhez kapta a Budapesti Rendőr-főkapitányság határozatát az eljárás megszüntetéséről, amely szerint nem bizonyítható, hogy a gyanúsítottak a tojásokon kívül bármilyen más, sérülés okozására alkalmas tárgyat dobtak volna a felvonulás résztvevői felé. A határozat szerint "a kizárólag tojással történő dobálás nem meríti ki az erőszakos elkövetés tényállási elemének fogalmát."

Futó Barnabás emlékeztetett rá, hogy tavaly március 15-e után, amikor Demszky Gábor főpolgármestert beszéde alatt tüntetők tojásokkal dobálták, az ügyészség olyan döntést hozott, hogy az maximum tettleges becsületsértésnek tekinthető, de magánindítvány hiányában nem lehet megindítani az ügyben az eljárást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről