A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem lesz BKV-sztrájk csütörtökön

Vágólapra másolva!
Sikerült megegyeznie a BKV vezetőségének és a sztrájkbizottságnak a keddi tárgyaláson, így elmarad a csütörtökre és péntekre tervezett sztrájk. Szinte egész nap egyeztettek a felek, megbeszéléseik végül sikerrel jártak. 
Vágólapra másolva!

Sikerült megegyeznie a BKV vezetőségének és a sztrájkbizottságnak a keddi tárgyaláson, így elmarad a csütörtökre és péntekre tervezett munkabeszüntetés - jelentette be Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az egyeztetés után. A szóvivő elmondta: a szakszervezetek engedtek abból a követelésükből, hogy vonják vissza a paraméterkönyv-tervezetet és a szakszervezetek bevonásával készítsenek egy újat. Cserébe a cég vezetősége belement abba, hogy a kollektív szerződést 2009 végéig hosszabbítsák meg.

Miután hétfőn sem sikerült megegyezniük a feleknek, kedden folytatódtak a tárgyalások a szembenállók között. Az érdekvédelmi szervezetek korábban éjfélig adtak haladékot a munkáltatónak a megegyezésre. Nemes Gábor, a hétfői tárgyalások után azt mondta: nagyon bízik abban, hogy kedden sikerül egyezségre jutniuk a vezetőséggel, de ha ez mégsem sikerülne, akkor már nem lesz esély a csütörtökön kezdődő sztrájk elkerülésére.

Nemes szerint hétfőn azért nem sikerült egyezségre jutniuk a BKV szakszervezeteinek és a cég vezetésének, mert a munkáltató nem fogadta el a kollektív szerződés 2009-ig való meghosszabbítását.

Az idei első BKV-sztrájkkor, április 7-én délelőtt megbénult Budapest közlekedése, a félnapos munkabeszüntetés nagy zsúfoltságot okozott az utakon. Április 18-án viszont, az egész napos sztrájk idején az átlagosnál kevesebben ültek autóba, ezért a forgalom a megszokottnál gyérebb volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!