Hétfőn indul az érettségi

Vágólapra másolva!
A magyar írásbeli vizsgákkal hétfőn megkezdődnek a tavaszi érettségik. Középszinten 83 ezer, emelt szinten pedig 2400 diák vizsgázik majd.
Vágólapra másolva!

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgákkal megkezdődnek a tavaszi érettségik: az első vizsganapon középszinten 1130 helyszínen 83 ezer diák, míg emelt szinten 55 helyszínen 2360 vizsgázó ad számot tudásáról - közölte az oktatási tárca.

Az érettségi vizsga menete megegyezik a tavalyival: a magyar nyelv és irodalomból a közép- és emelt szintű írásbeli vizsga egyaránt 240 percig tart. Középszinten a vizsgázóknak két feladatlapot kell megoldaniuk: a szövegértési feladatlap esetében 60 perc, a szövegalkotási feladatsor esetében pedig 180 perc áll a rendelkezésükre.

A szövegértési feladat szövege általában egy esszé, ismeretterjesztő céllal íródott tanulmány vagy egy publicisztikai mű. A szövegalkotási feladatlap esetében a vizsgázó három eltérő típusú, műfajú és témájú szövegalkotási feladatból választ egyet. A vizsgázó által választott feladat megoldásánál az elvárható terjedelem 500-1500 szó. Emelt szinten az írásbeli vizsga nyelvi-irodalmi műveltségi feladatsorból és három különböző szövegalkotási feladatból áll.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről