Még gyűjtik a melegfelvonulás idején randalírozókat

Vágólapra másolva!
Hivatalos személy elleni erőszak miatt 16, garázdaság miatt 36 ember ellen folyik eljárás azok közül, akik megzavarták a július 5-i melegfelvonulást. A rendőrség még mindig nem azonosított három, az egyenruhásokra támadó rendzavarót, az egyik gyanúsítottnál megtalálták azonban azt a tonfát, amely a felvonulás alatt tűnt el.
Vágólapra másolva!

Harminchat, a július 5-i budapesti melegfelvonulást megzavaró emberrel szemben folytat eljárást a rendőrség, jórészt garázdaság és magánlaksértés gyanúja miatt - közölte Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön. További 16 emberrel szemben a Budapesti Nyomozóügyészség folytat eljárást hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt.

A BRFK július 7-én hozott létre egy 15 tagú nyomozócsoportot azzal a feladattal, hogy derítse fel a melegfelvonuláson jogellenes cselekményeket elkövetőket. A hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével gyanúsítottak közül négyet még közvetlenül a melegfelvonulást követően állított elő a rendőrség. A többieket a rendőrségi internetes portálon közzétett fényképek alapján sikerült azonosítaniuk a rendőröknek.

A BRFK július 8-a és 23-a között 33 ismeretlen jogsértőről közölt fényképet, közülük a nyomozócsoport 14-et azonosított. Tizenegy esetben hivatalos személy elleni erőszak, 7 esetben garázdaság, egy esetben pedig jogtalan elsajátítás miatt folyik eljárás. Három ember azonosítása még tart, őket hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják.

Megkerült az a rendőrségi tonfa is, ami még a felvonulás biztosítása közben tűnt el. Az eszközt az egyik később elfogott embertől foglalták le, akivel szemben jogtalan elsajátítás és hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről