A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Kedden ült ismét tárgyalóasztalhoz az MSZP és az SZDSZ, mindkét párt szakértői anyagokkal készült az egyeztetésre. A Népszabadság szerint a tárgyaláson megegyezés nem, legfeljebb az álláspontok közeledése várható. Mesterházy Attila szocialista elnökségi tag szerint a két párt közti tárgyalás után, akár már kedden eldőlhet, mikorra hívják össze az MSZP kongresszusát. Csodát nem várnak - tette hozzá.
Vágólapra másolva!

Gazdasági, költségvetési, szociális és oktatási anyagokkal készültek a szocialisták az SZDSZ-szel folytatandó keddi csúcstalálkozóra, ahol valószínűleg szó esik Gyurcsány Ferenc Megegyezés című javaslatáról is - írta a Népszabadság. A lap szerint az egykori koalíciós partnerek között megegyezés helyett inkább csak közeledés várható, ugyanis értesüléseik szerint nincs érdemi elmozdulás a szocialisták által eddig is képviselt állásponttól.

A tárgyalás utáni sajtótájékoztatókat az [origo] élőben közvetíti.

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke a lap kérdésére azt mondta, a szabad demokraták is szakértői anyagokkal készülnek, elsősorban költségvetési kérdésekben. Fodor Gábor és Orbán Viktor múlt heti találkozóján az SZDSZ vezetője már ismertette javaslatukat a költségvetési plafon bevezetéséről.

"Csoda biztosan nem fog történni" - mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnökségi tagja az MTV Napkelte című műsorában arra a kérdésre, hogy mi várható a keddi egyeztetésektől, majd hozzátette, hogy ennek ellenére optimisták. A szocialista képviselő megerősítette, hogy kedden a két párt közti egyeztetésen konkrét szakmapolitikai kérdésekről tárgyalnak majd, de szerinte a rendelkezésre álló idő olyan kevés, hogy a tárgyalások "valamilyen formában biztosan folytatódni fognak".

Mesterházy Attila szerint az MSZP elnöksége esti ülésén döntést hozhat az őszre tervezett pártkongresszusról. A kongresszus összehívását korábban Gyurcsány Ferenc javasolta, de később a párt elnöksége ennek időpontját és napirendjét az SZDSZ-szel folytatott egyeztetés eredményeitől tette függővé.

Az MSZP és az SZDSZ szeptember 11-én egyeztetett első alkalommal Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére, a kormánypárt számára továbbra is az a tárgyalások tétje, hogy támogatást tud-e szerezni a parlamentben a költségvetési-, illetve adótörvényekhez. Az MSZP tárgyalódelegációját tárgyaláson Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök vezette, tagja volt Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezető, Kiss Péter kancelláriaminiszter, az MSZP alelnöke, illetve Szekeres Imre és Juhász Ferenc elnökhelyettes. Az SZDSZ részéről Fodor Gábor pártelnök mellett Kóka János frakcióvezető, Gulyás József, Gusztos Péter és Horn Gábor ügyvivő vett részt a tárgyaláson.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!