Meghalt egy földdel betemetett útépítő munkás

Vágólapra másolva!
Föld omlott egy munkásra egy teherautó platójáról Bólyon, az M60-as autópálya építésénél csütörtök reggel. A kivitelező cég szerint az autó műszaki hibája okozta a tragédiát. A rendőrség korábban azt állította, a férfi lábára rátolatott a földdel megrakott teherautó, így nem tudott elugrani.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy férfi, akire föld omlott egy teherautó platójáról csütörtökön kora reggel a Baranya megyei Bólyon - közölte csütörtök reggel az [origo]-nak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Dobson Tibor.

A baleset egy útépítésen történt. Riasztották a tűzoltókat, de mire a kiérkező egység tagjai kiásták a férfit, addigra már életét vesztette. A 60 éves áldozat műszakvezetőként dolgozott az épülő M60-as autópályánál.

A kivitelező Mecsek Construction Group közleménye szerint feltehetően alkatrészhiba okozta az építőmunkás halálát. Az MTI úgy értesült, hogy az autó hidraulikája romolhatott el, amely miatt a platóról rossz irányba, a jármű közelében álló műszakvezetőre zúdult a leborított föld.

Zsobrák Péter, a baranyai rendőrség szóvivője csütörtök reggel még azt mondta: a baleset az okozta, hogy a teherautó sofőrje véletlenül ráhajtott a férfi lábára, aki így nem tudott elugrani a lebillenő rakomány elől. A szóvivő később már azt állította: valószínűbb, hogy nem a sofőr figyelmetlensége, hanem technikai probléma áll a baleset hátterében. Pontos részleteket azonban a folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva nem közölt.

Az eset körülményeit a rendőrség és a munkavédelmi felügyelőség vizsgálja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről