Tífuszos beteget kezelnek Zalaegerszegen

Vágólapra másolva!
A hét végén hagyhatja el a zalaegerszegi kórházat az az indiai férfi, akit a múlt hét óta tífusszal kezelnek. A városban 20-25 éve nem találkoztak ezzel a betegséggel.
Vágólapra másolva!

Várhatóan a hét végén elhagyhatja a kórházat az az indiai beteg, akit a múlt hét óta tífusszal kezelnek a Zala Megyei Kórházban - közölte hétfőn a kórház fertőző osztályát vezető főorvos. Zalaegerszegen 20-25 éve nem találkoztak tífuszos beteggel.

A gyógyulófélben lévő beteg már láztalan és tünetmentes. A további ellenőrzések után derül ki, hogy az illető eredményei negatívak lesznek-e, vagy a szervezetében kimutatható marad a betegség. Ez utóbbi esetén egyes munkakörökben - például az élelmiszeriparban, gyermekintézményekben - a férfi nem dolgozhatna.

A főorvos szerint a beteg valószínűleg a Távol-Keletről hozta magával a fertőzést, ami miatt egy vele kapcsolatban álló személyt is megvizsgáltak. Ugyancsak indiai társa két nap után elhagyhatta a zalaegerszegi kórházat, miután megbizonyosodtak arról, hogy nem fertőződött meg tífusszal. A Zalai Hírlap úgy tudja, hogy a tífusszal kezelt beteg egy zalaegerszegi elektronikai cégnél dolgozik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!