A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Visszavonták a pályakezdő tanárok béremelését

Vágólapra másolva!
A költségvetés legutóbb benyújtott tervezete szerint a kormány visszavonta a pályakezdő tanárok béremelését - írja a Magyar Nemzet. A Fidesz oktatáspolitikusa szerint a visszavont elképzelés nem volt jó, mert igazságtalanul osztotta volna el a forrásokat.
Vágólapra másolva!

Visszavonta a kormány a korábban naponta népszerűsített Új tudás program alapelemét, a pályakezdő pedagógusok béremelését - írja a hétfői Magyar Nemzet a legutóbb benyújtott költségvetési javaslatra hivatkozva.

Hiller István oktatási miniszter egyelőre nem jelentette be az érintetteknek és a nyilvánosságnak, hogy visszavonják a pályakezdők béremelését, ám az új büdzséjavaslatban már nem szerepel az erre szánt több mint tízmillliárd forint - kommentálta a lap állítása szerint titokban meghozott döntést Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

Sió Gábor, a Fidesz oktatáspolitikai műhelyének vezetője elmondta a lapnak: a visszavont elképzelés nem volt jó, mert igazságtalanul osztotta volna el a forrásokat, az erre szánt összegre azonban szerinte szüksége van az oktatásnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!