Vágólapra másolva!
Jelentősen romlott Fodor Gábor SZDSZ-elnök népszerűségi mutatója a Szonda Ipsos szeptemberi közvélemény-kutatása szerint, melyet a szerdai Népszabadság ismertetett. A legnépszerűbb politikus még mindig Sólyom László köztársasági elnök.
Vágólapra másolva!

A Szonda Ipsos felmérése szerint Fodor Gábor SZDSZ-elnök népszerűsége egy hónap alatt hat ponttal csökkent, az SZDSZ-elnök megítélése az MSZP-sek körében romlott jelentős mértékben - írta a szerdai Népszabadság.

Fodor megítélése az elmúlt közel két évben még egyenletes volt: 40 és 44 pont között alakultak a pontszámai, szemben a mostani 34-gyel. Fodor a kormány tagjaként az egyik legnépszerűbb volt, és kedvező megítélésének az SZDSZ belső konfliktusai, az elnökválasztás körüli botrány és a koalíciós szakítás sem ártottak.

Az Szonda Ipsos elemzése szerint a népszerűség csökkenése azt jelzi, hogy az SZDSZ útkeresése az egykori koalíciós partner szavazóinál nem igazán talált kedvező fogadtatásra. A szocialisták korábban 50 pont körüli rokonszenvmutatót adtak Fodornak, most csupán 30 pontot kapott. Fodor a Fidesz hívei körében valamivel kedveltebb, mint a szocialista szavazói csoportban.

A népszerűségi lista elején továbbra is Sólyom László köztársasági elnök áll ötven ponttal, egyértelmű fölénnyel. A kormánypárti és ellenzéki szavazók Sólyomról alkotott véleményében kisebb a különbség, mint más politikusoknál.

A listán az államfőt Szili Katalin házelnök és Göncz Kinga külügyminiszter követi 44-44 ponttal. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke 43 ponton, Dávid Ibolya MDF-elnök 42 ponton áll. A legnépszerűtlenebb politikus továbbra is Kóka János 22 ponttal, őt Veres János pénzügyminiszter 27 ponttal és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 28 ponttal előzi meg.

A Szonda Ipsos szeptember 17-24 között végzett felmérése szerint minden politikus veszített 1-2 pontot a népszerűségi mutatójából, de ezek a változások statisztikai értelemben nem jelentősek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről