Pénz nélkül maradt két Békés megyei falu

Vágólapra másolva!
Kisdombegyháza közalkalmazottai nem kapták meg a fizetésüket november elején, a Békés megyei falu kasszája ugyanis kiürült, a település számláját zárolták. Hasonlóan üres a szomszédos Magyardombegyház kasszája is, hitelt már nem ad nekik a bank - írja a Békés Megyei Hírlap.
Vágólapra másolva!

A november 5-ei határidőig nem kapták meg fizetésüket a Békés megyei Kisdombegyháza közalkalmazottai, a segélyezettek is hiába várják a pénzüket - írja a Békés Megyei Hírlap. A település kasszája üres a szomszédos Magyardombegyházéhoz hasonlóan.

Magyardombegyházon ugyan kifizették a dolgozókat, de az önkormányzat nem tudta átutalni a gesztortelepülésnek, Kisdombegyháznak a körjegyzőséggel és az egészségügyi társulással kapcsolatos forrásokat. Kisdombegyház ebből rendezte volna a banknál a munkabérhitelét, tartozásuknak ugyanis csak egy részét fizették vissza, ezért a bank zárolta a számlájukat. Tonka Istváné, Kisdombegyház polgármestere elmondta, az önkormányzat inkasszót jelentett be a szomszédos település számlájára - írja a lap.

A két település 2006-ban hozott létre körjegyzőséget és egészségügyi társulást, Magyardombegyház viszont azóta több millió forintos tartozást halmozott fel, mert nem fizette ki teljesen a közös költségeket. A falu polgármestere azt közölte, az idén már nem adott nekik hitelt a bank. Tavaly négymilliós hitelük volt, arra azonban inkasszót tett a bank. Így hiába kaptak segítséget a kormánytól, a bank rátette a kezét a pénzre - írta a Békés Megyei Hírlap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!