Felmentette ifjabb Hegedűs Lorántot az egyházi bíróság

Vágólapra másolva!
Felmentette ifjabb Hegedűs Loránt református lelkészt a Vértesaljai Református Egyházmegye bírósági tanácsa. A zsinat elnöksége korábban hitvallásellenesnek ítélte, hogy Hegedűs tavaly márciusban vendégül látta egyházközségében a holokausztot tagadó David Irving brit történészt.
Vágólapra másolva!

Felmentette ifjabb Hegedűs Loránt református lelkészt a Vértesaljai Református Egyházmegye bírósági tanácsa csütörtökön Kápolnásnyéken tartott zárt tárgyalásán. A bíróság megalapozatlannak találta és elutasította a panaszosok, a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi és világi elnökének beadványát, miszerint a budapesti lelkész a református egyház jó hírnevét, tekintélyét sértő, hitvallásellenes megnyilatkozásokat tett - közölte a lelkész két ügyvédje, Orbán László és Nemes Árpád.

A zsinat elnöksége korábbi beadványában hitvallásellenesnek ítélte, hogy ifjabb Hegedűs Loránt tavaly márciusban egyházközségének egyik termében helyet biztosított a holokausztot tagadó David Irving brit történész-publicista könyvének dedikációjához.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről